To nowy cykl kulinarnych spotkań z mistrzami kuchni w regionie (w kraju?), którzy będą wpadać do Hipnozy by czarować na Waszych talerzach!
Przez trzy kolejne czwartki, począwszy od 31 stycznia 2019 r., zapraszamy do Hipnozy na prawdziwą ucztę smaków!
Na pierwszy ogień – trzy spotkania z utalentowanym Szefem Marcinem Czubakiem i jego autorskimi propozycjami kulinarnymi – smacznie, bez zadęcia, z obiecaną nutą klubową…
Na nasze zaproszenie, Marcin Czubak, wraz z rezydentami hipnozowej kuchni, przygotują dla Was specjalne dania. Jak mawia Marcin szykuje się „prawdziwa PETARDA”!
MARCIN CZUBAK
Trzy lata temu stał się rozpoznawalną postacią dzięki udziałowi w programie „Top Chef”. Dotarł w nim aż do finału. Obecnie zaangażowany jest w kilka projektów, próbuje również sił w branży medialnej, jako współprowadzący serialu „Chefs on Tour”. Marcin Czubak – postać barwna i niebanalna.
Do gotowania trafił przypadkiem. Mieszkał wtedy z rodzicami w Szkocji. Chciał zostać trenerem piłki nożnej, ale na jego wymarzonym kierunku w collegu nie było wolnych miejsc. Wakaty mieli natomiast na kierunku kształcącym przyszłych szefów kuchni… Szybko jednak wciągnął się do tego zawodu.
Pracował w pięciogwiazdkowych szkockich restauracjach. Reprezentował również ten kraj podczas prestiżowych zawodów Escoffier organizowanych przez Cordon Blue w Londynie.Potem pojawiła się egzotyczna propozycja: etat nadwornego kucharza prezydenta Gabonu. Bez namysłu przyjął ofertę i przez dwa lata gotował dla głowy państwa i jego rodziny. A także dla jego gości, wśród których nie brakowało również gwiazd światowego sportu.